Hyvät asiakkaat ja yhteistyökumppanimme! Juhlistimme yrityksemme 50-vuotismerkkipäivää 8.2.19 Tampere -talossa. Allaolevan tervehdyspuheeni haluan jakaa kanssanne ja samalla toivottaa oikein valoisaa kevään aikaa!
Jussi Haavisto, toimitusjohtaja

Hyvät ystävät, arvoisat yhteistyökumppanit! Sydämellisesti tervetuloa juhlistamaan yrityksemme 50-vuotismerkkipäivää! Olemme pari viime vuotta saaneet nauttia talouden myötätuulesta ja siitä, että välitön vararikon vaara on loistanut poissaolollaan. Tällainen aika ei kuitenkaan ole tavanomainen tila. Maarakentaminen on aina ollut erityisen suhdanneherkkää liiketoimintaa. Tämän vuoksi yrityksemme onkin koko toimintansa aikana nojannut useaan eri toimialaan. Se onkin koitunut pelastukseksemme taloussuhdanteiden aallokossa. Isäni, Toivo Haavisto on vaatimaton ja uuttera mies. Hänen esimerkkinsä on ohjannut meitä veljeksiä eteenpäin yrittäjyyden tiellä. Isän malli ei kuitenkaan ole ollut orjallisen noudatettu, vaan olemme uskaltaneet tehdä omiakin ratkaisuita. Pakko sanoa tässä hienossa joukossa, että mukavaa on ollut, vaikkakin usein raskasta.

Hyvät kuulijat! Kun eilen tätä kauan pohtimaani puhetta viimein kirjoitin paperille, olin iloinen siitä, että löysin lukemattomien hankalien muistojen lisäksi vieläkin suuremman joukon hienoja kokemuksia ja elämyksiä. Ensimmäisen miljoonaurakan, hienoja onnistumisia, ihania asiakkaita ja upeita hankkeita, joita olemme päässeet toteuttamaan. Nämä ovat kokemuksia, jotka kantavat läpi elämän.

Suomalainen sanonta kuuluu, että menestyvällä kansalla on hyvä herraonni. Meillä on ollut hyvä renkionni. Olemme saaneet työntekijöiksemme miehistä ja naisista parhaat. Reiluja ja reippaita tekijöitä, joihin asiakkaiden kasvavien vaatimusten paineessa on helppo luottaa. Kiitos siitä! Olemme luottaneet ja saaneet myös luottamusta osaksemme – henkilöstöön on aina voinut luottaa sataprosenttisesti!

Mainiot tekijämme ovat paraikaa työn touhussa ja vietämmekin hienon porukkamme kanssa omat juhlamme kevään aikana. Siitä huolimatta, annetaan heille kunnon aplodit!

Nyt, kun yrityksemme on 50 vuotta vanha, on aika katsoa myöskin eteenpäin. Tampereen talousalue kasvaa luontaisesti kaiken aikaa. Näin kasvavan yrityksen kasvu ei ole kovinkaan vaikeaa. Haasteita toki on, varsinkin osaavan työvoiman saanti. Mutta Tampereen hienot oppilaitokset, Tamk, Tredu ja aikuiskoulutuskeskus ovat tuottaneet yrityksellemme hienoja osaajia vuosien varrella. Meidän on huolehdittava jatkossakin, että koulutuksen resurssit ovat riittävällä tasolla, jotta voimme luottaa työvoiman saantiin ja riittävään koulutustasoon.

Aamulehdessä tänään ilmestyneessä artikkelissa kuvailtiin isäämme ahkeraksi yrittäjäksi. Kun ei ollut rahaa, jotain piti keksiä. Kun päätimme tehdä yrityksestämme ja isästämme tämän historiikin, halusimme, että kaikki ne jutut ja puheet jäisivät myös pysyvästi talteen. Olemme erityisen mielissämme, että hankkeeseen tuli ryhdyttyä. Matkan varrella meille selvisi monia uusiakin asioita, kuten vaikkapa se, että isä ei ollut täyttänyt kymmentä vuottakaan, kun hän harjoitti jo sarjatuotantoa silityslautojen rakentamisessa.

Hyvät juhlavieraat, meillä on itseasiassa vielä isotätini mökin vintiltä löytynyt silityslauta täällä edessä todisteena tästä.

Meistä veljeksistäkin tuli yrittäjiä. Kimmolla on opiskelukavereidensa kanssa menestyvä rakennesuunnittelutoimisto, meillä veljeksillä yhteisiä kiinteistöliiketoimia, Jarilla ja itselläni yhteisiä liiketoimia ja onpa meillä lisäksi joitain omiakin yrityksiä. Erona isäämme on ehkä se, että olemme jonkin verran persompia lomailemaan – itsekin vietin viime vuonna viikon kesäloman ja puolentoista viikon syysloman. Jari pikkuisen vähemmän.

Lopuksi haluan vielä sanoa, että on aivan mahtavaa, että olette saapuneet tänne kanssamme juhlistamaan tätä merkkipäiväämme! Kyllä ei ole jokapäiväistä, että maarakennusliike saavuttaa näin merkittävän iän. Itseasiassa meitä vanhempia toimijoita Pirkanmaalla taitaa olla vain yksi. Hyvä yhteistyökumppanimme, Maarakennus Ahti Virtanen Oy, myös Kangasalta.

Tänään olemme koolla juhlistamassa yrityksemme merkkipäivää. Sen olette tehneet mahdolliseksi te kaikki hienot yhteistyökumppanit sekä asiakkaat -kiitos vielä kerran ja tervetuloa!